Zaterdag

WOW! We’re going to…

Amersfoort!

Yeaah! Het is weer zover! We gaan weer op kamp!!!
Om 11.00 uur verzamelde iedereen zich op het rijpad. De leiding komt altijd verkleed om een hint van het thema van deze week te geven. Wat zou de leiding dit jaar bedacht hebben?
De leiding van de Dijkratten 1 kwam verkleed als indianen, zou dit dan ook het thema zijn…?
De leiding van de Ysselrakkers kwam verkleed als politie agenten en ze waren ook op echte politiefietsen, wat gaaf zeg!
De kookstaf kwam dit jaar ook bijzonder naar het rijpad. Want deze waren verkleed als Buurman & Buurman… “a je to buur!”.

De Riverbunnies en Dijkratten 2 gaan op de fiets richting Amersfoort!

Om 10.00 uur verzamelde de Dijkratten 2 op de sluis in Hekendorp en de Riverbunnies op de club om richting Amersfoort te gaan. Het liep allemaal geheel vlekkeloos. Geen lekke banden, geen ketting eraf. Super jongens en meiden en wat waren jullie er snel. De Riverbunnies waren de eerste om 13.15 uur. De Dijkratten 2 volgde wel snel want die waren er rond 13.45 uur. Maar de meiden van de Dijkratten 2 moesten in verband met het thema helemaal zelf kijken hoe zij in Amersfoort kwamen. De leiding gaven hiervoor geen aanwijzingen. Ze fietste in 1 keer helemaal goed. Alleen in Amersfoort zijn ze zo langs het kampterrein gefietst. Gelukkig was er een mevrouw van een restaurant die ze kon vertellen waar het kampterrein was. Stukje terug meiden!

De eerste thema’s worden bekend gemaakt….

Het thema van de Dijkratten 2…..

Bij de Dijkratten 2 hadden ze wel een hele bijzondere onthulling. Het kampbord was namelijk een puzzel. Los die eerst maar is op meiden, misschien wordt er zo meer duidelijk!

Zijn jullie er thuis al uit…..?

De Dijkratten 1 zijn indianen deze week!

Bij de Dijkratten 1 is ook het thema bekend gemaakt. Ze zijn namelijk de hele week indianen. Zo kregen zij een eigen indianenshirt en tooi en hebben ze hun eigen tipi gepimpt!

De Ysselrakkers zijn deze week op de vlucht…

De leiding maakte dit jaar het thema wel op een heel bijzondere manier bekend. Alle jongens mochten namelijk aan de tafel gaan zitten. Opeens ging er muziek af van een politieauto. Alle leiding kwam om de hoek gerend om iedereen in de boeien te slaan. Wout was zo slim om zich onder de tafel te verstoppen. Slim, want dat had de leiding mooi niet door!

Nadat ze bijna allemaal opgepakt waren werd het thema bekend gemaakt “Ysselrakkers op de vlucht”. Allemaal kregen ze een gestreept shirt, een masker en handboeien.

De Riverbunnies gaan bij de CIA

De Riverbunnies worden deze week opgeleid tot echte CIA’ers. Ze hebben allemaal een mooie zonnebril gehad zodat ze er als een echte CIA agent bijlopen.

Het antwoord van de puzzel bij de Dijkratten 2…..

Het antwoord op het kampbord van de Dijkratten 2 was: “Zoek de 4 puzzelstukken op het kampterrein”. De meiden gingen gelijk op zoek. Ze waren niet heel makkelijk verstopt maar uiteindelijk hebben ze alle puzzelstukken gevonden. Maar wat is dan toch het thema…?

Ohh… vandaar dat we geen aanwijzingen kregen vanochtend hoe we naar Amersfoort moesten fietsen! Nu snappen we het!

Wist je dat..

  • Joel (YR) in Haastrecht al in de boeien is geslagen.
  • Haastrechtse wespen graag mee wilden naar Amersfoort, maar dat helaas voor hun niet door is gegaan!
  • Het mooie woonkamerkleedje van de Riverbunnies door een noodlottig ongeval nu al is geruïneerd.
  • Binck (YR) nu al een lekke band had, maar die inmiddels weer vakkundig is gerepareerd!