Zaterdag

Dijkratten 2 gaat op de fiets richting Budel

Vanochtend om kwart voor 7 verzamelde de Dijkratten 2 zich op de sluis in Hekendorp.  De meiden zagen er toch wel een beetje tegenop om op de fiets te gaan want naar Budel is  het wel 127 kilometer !!! Maar ja als je bij de Dijkratten 2 zit hoort het fietsen erbij. Om 7 uur vertrokken ze met ze alle op de fiets richting Oudewater.  Toen ze bij het zwembad in Oudewater aankwamen zag Fay ineens haar vader weer staan, die had haar toch net uitgezwaaid? Dat was een verassing, laad je fietsen maar in, want de leiding vond 127 kilometer toch ook wel wat ver met dit hete weer. Nadat de fietsen op de aanhanger stonden gingen ze door met de auto tot Vught. Nu hoefde de meiden nog maar 57 kilometer te fietsen. Hup op de fiets dan maar weer. Ze fietste lekker door maar op een gegeven moment was er toch een klein dip momentje. De muziek werd even veranderd naar hippe rapmuziek en toen ze ook nog een echte hangplek tegenkwamen was dit een fotomomentje waard:

Hierna gingen ze weer met goeie zin verder, ze gingen zelfs zo hard dat ze eigenlijk veel te snel fietste. Ze zouden veel te vroeg op het kamptterrein aankomen dus toen hebben ze maar besloten om een hele lange pauze in te lassen. Hierna gingen ze weer door voor de laatste kilometers. Dian haar ketting viel nog van de fiets maar dit was gelukkig snel weer opgelost. Op het einde moesten ze nog wel over onverhard stuk. Anne had haar schoenen uit gedaan omdat ze het zo warm vond. Op het onverharde pad had ze er toch wel wat spijt van want als ze door het zand moest wandelen werden haar sokken vies.  Achja, maakt niet uit Anne we zijn toch op kamp he !? Ze kwamen ook nog langs een golfbaan. Tim riep heel hard “FORE” (dit is een bekende term bij het golf dat er een bal in de lucht vliegt en dat je moet schuilen voordat je deze op je hoofd krijgt), 2 mannen doken gelijk naar beneden. Hier hebben ze erg om moeten lachen.  Uiteindelijk kwamen de meiden op het kampterrein aan, super goed gedaan meiden, top gefietst! Even bijkomen en dan gaan we de tenten opzetten!

De rest vertrok om 11 uur vanaf het rijpad

Vanochtend verzamelde de rest zich op het rijpad om weer op kamp te gaan. Zoals ieder jaar komt de leiding verkleed naar het rijpad om alvast een hint te geven over het thema. De leiding van de D1 kwam in een wit shirt aan met DI, YR en DII erop. De IJsselrakkers leiding kwam in een leger outfit en de Riverbunnies leiding kwamen als zichzelf. Wat zouden de thema’s toch worden!? Vanavond zal iedereen het gaan horen, spannend hoor!  Om kwart over 11 gingen we richting Budel! Doei Pap, Mam, tot volgende week weer!

Druk aan de opbouw

Toen we op het kampterrein aankwamen, volgde de vrachtwagen snel! We konden direct aan de slag om alle spullen uit te ruimen. De D1 & YR maakte hun bedjes alvast klaar voor vanavond en gingen hierna direct het kampterrein verkennen. Gaaf vonden ze het wel want er staat een klimtoestel op het kampterrein en in de blokhut zit een soort van gymzaal met een basket. Supergaaf! De DII en RB gingen hard aan de slag om alle tenten op te bouwen. Het is toch ieder jaar weer kijken hoe dit ook alweer moest, maar uiteindelijk is het allemaal weer gelukt. Joep van de RB moest de paal van een tent beet houden tijdens het opbouwen. Volgens mij duurde het hem te lang want zolang staan was geen optie. En als jullie zorgen maken over de hitte van deze week. Er staan al welgeteld 2 grote zwembaden op het kampterrein en dit zouden er nog wel is meer kunnen worden deze week. 

HUH!? een brievenbus..

Toen alle tenten stonden kwamen Jessica, Stefan en Justin langs met een paar brievenbussen, iedere groep kreeg er eentje. Wat gaat daar mee gebeuren van de week. Dat is nog een verassing! Jullie zien het van de week wel!

De eerste thema’s worden bekend gemaakt !!!

De IJsselrakkers waren de eerste vanavond die het thema bekend maakte. Spannend !!! De leiding liep er al de hele dag bij in een legerpak. Dus het lijkt erop dat het thema leger is maar zal dat wel zo zijn !? De leiding stond met een groot bord, na het aftellen werd deze omgedraaid….. en het thema is……..

YR bij de Comando’s

 Iedereen vond het heel leuk, maar op het bord stonden wel allemaal rangen, wat betekent dat? Ieder lid kan iedere dag 1 keer promoveren. Als ze goed disciplineert hun best iedere dag kunnen ze weer een rang stijgen. Dit geldt niet alleen voor de leden maar ook voor de leiding. De leiding kan ook promoveren maar dit gaat gebeuren aan stemmen. De leden mogen van de week stemmen op de leiding waarvan hun vinden dat deze een rang hoger verdiend. Benieuwd wie er welke rang gaat krijgen deze week, we houden jullie op de hoogte!

Maaar dit was nog niet alles, ze kregen ook nog een supergaaf shirt met hun naam erop en het thema. Ook kregen ze nog een leger pet met hun naam erop.  Ze lopen er dus de hele week in stijl bij.

De volgende die het thema bekend maakte was de Dijkratten II

Hun leiding liep vandaag met een stropdas. Ook werd er een ladder opgehangen in de zithoek van de DII. Waar is die dan voor!? Nou deze hebben ze nodig omdat ze de hele week op de ladder kunnen klimmen want…

DII maakt carriere

Ze gaan iedere dag carriere maken in een ander beroep. Hiermee kunnen ze dus klimmen op de carriereladder. Iedereen heeft zijn eigen carrierepion. Om te klimmen moeten ze spellen winnen in de loop van de week.

Vanavond gaan ze in ieder geval beginnen met een CV maken want die moet natuurlijk TipTop in orde zijn als je carriere wil maken. Daarnaast moet je er ook netjes uitzien dus er word ook nog een stropdas versiert.

Hierna kwamen de Riverbunnies met het bekend maken van het thema. De leiding was verkleed als hunzelf dus ja, dat word lastig raden wat het thema is.  Toch waren ze er wel benieuwd naar. Toen het doek van het bord afging stond er..

RB & de handige HARRY’s

Ja daar hoef je niet voor verkleed toch!?

Op het bord zaten nog 4 bordjes en wat eronder zit is nog een verassing. De leiding vertelde dat er in de loop van de week steeds meer bekend word van het thema. Het bord gaf ook licht in verschillende kleuren.

 

De Dijkratten 1 maakte ook het thema bekend.  Quinty kwam ietstjes later vandaag dus daar moest natuurlijk wel even op gewacht worden. De leiding liep natuurlijk in shirts met de namen van de andere groepen.  Hierdoor werd het thema dan ook:

DI doet mee met….

Wat het precies inhoud gaan ze in de loop van de week horen.  Het bord zag er in ieder geval supergaaf uit. Zelfs een foto van hunzelf stond erop.