Zondag

Dijkratten II maakt carriere als FITGIRL & Dijkratten I doet mee!

Vanochtend vroeg werden de meiden van Dijkratten 2 al bedtijds wakker. Ze dachten lekker te gaan ontbijten maar dat zat er niet in vandaag. Als Fitgirl begint de ochtend met eens stukje sport in de vorm van ochtendgymnastiek. Tim & Tamara namen het voortouw en deden verschillende moves voor die de meiden na moesten doen. De Dijkratten I deden namelijk ook mee met de ochtendgymnastiek.

Na het sporten mocht er wel ontbeten worden alleen dit moest natuurlijk super gezond in de vorm van smoothies. Er waren verschillende gezonde producten zoals: avocado, spinazie, mango, ananas, banaan, aardbeien of kiwi. De meiden mochten kiezen om het te maken van kokoswater, amandelmelk of sinasappelsap. Ze waren allemaal erg goed gelukt & wat smaakte ze he !?

Dijkratten I doet mee met  Dijkratten II

Dijkratten I doet vandaag mee met de Dijkratten II. Ze hebben eerst meegedaan met de ochtendgymnastiek. Hierna was het tijd om een leuk shirt te maken.  Ze gingen druk met allemaal stiften aan de gang. 

Na het ontbijt zijn de meiden van DI en DII begonnen met de “Sterkste Dijkrat”! Ze hebben verschillende spellen gedaan zoals speerwerpen, kogelstoten, wie het langst een gewicht voor zich kon houden etc.

Ook de IJsselrakkers gingen sporten vroeg in de morgen.

Als je bij de commando’s zit.. Ja dan hoort een beetje ochtend gymnastiek erbij. Hup uit de veren, legerpak aan en aan de slag. Opdrukken, springen, dribbelen op zijn plek. Het hoorde er allemaal bij. Het zag er ook erg leuk.

Spel van de dag !!!

Vanochtend is de JVG bode bezorgt in de brievenbussen van iedere groep. Maar hier stond toch wel een bijzonder kopje in. Spel van de dag !? De kookstaf heeft iedere dag een ander oud hollands spelletje bedacht. Iedereen mag langskomen als die even vrije tijd heeft om het spel te doen.  Ze hebben allemaal 1 kans per dag. Diegene die de hoogste punten haalt wint een prijs !

Vandaag staat het oud hollandse blikwerpen op het programma. 

De Dijkratten II gaan deze week Vloggen  (Video Weblog)…

Gisteren is de eerste vlog gemaakt om deze te kunnen bekijken druk op de volgende link:

De Riverbunnies maken het eerste dagthema bekend zij gaan aan de slag als Timmerman

Dijkratten 1 & Dijkratten 2 lopen de stormbaan

De Dijkratten 1 en Dijkratten 2 liepen vanmiddag de stormbaan. De Riverbunnies (onze handige Harry’s) hebben weer een mooie stormbaan gemaakt. Allen zit er ook een hele vieze waterbak in, ieeeelllll !?

De IJsselrakkers lopen de kompasloop

De IJsselrakkers werden begin van de middag gedropt voor de kompasloop.  Britt en Lisette waren zo druk geweest om ervoor te zorgen dat iedereen zijn lunch pakketje meegenomen had. Maar toen ze gedropt waren kwamen ze erachter dat ze hun eigen brood waren vergeten. Oh, oh, dat is niet handig! Maar ach bij de kompasloop  is het de bedoeling dat je in 1 rechte lijn terugloopt naar het kampterrein. Je krijgt een kompas mee waarbij je een aantal graden hoort die je moet volgen. Stel dat het 110 graden is moet je het kompas op deze graden afstellen en waar de pijl heen wijst moet je naar toe.  Maar soms kom je wel is wat tegen zo ook de IJsselrakkers. Ze begonnen eerst in een heel dicht bos waar ze zich doorheen moesten manoeuvreren.  Dit ging nog wel maar toen kwamen ze bij een sloot. Hoe moeten we daar nu weer overheen !?  Ja, er moest hiervoor een oplossing gevonden worden. Toen ze even om zich heen gekeken hadden zagen zomaar een pallet liggen. Deze paste precies in de sloot. Hup in de sloot en dan kunnen we daarover heen lopen. Zo gezegt, zo gedaan! De leden sprongen eroverheen maar toen kwam Lukas. Die toch wel een paar kilootjes zwaarder is. Dat vond de pallet niet fijn, dus Lukas kon het laatste stuk lopen met natte sokken. Uiteindelijk hebben ze het kampterrein gehaald en met dit hete weer is het tijd om te zwemmen in de zwembaden! 

De Riverbunnies liepen ook de kompasloop

De Riverbunnies gingen ook op kompasloop vandaag. Deze kwamen toch ook wel wat obstakels tegen. Zo stonden ze ineens aan een maisveld en kwamen ze ook wat sloten tegen. Bij eentje moesten ze toch wel goed nadenken hoe ook zij hierover moesten komen. Bij hun was er geen pallet in de buurt dus ze moesten het anders doen. Op een gegeven moment had Nick een idee. Hij had een boom gevonden met een grote tak. Hij begon er aan te slingeren en hop hij sprong er zo over heen. Nou top idee Nick dat doen wij ook. Later kwamen ze gelukkig ook nog een hele grote waterspuit tegen die het land aan het watergeven was. Daar gaan we eerst maar is onder staan want het is zo heet. Uiteindelijk zijn zij ook op het kampterrein aangekomen en sprong hun saampjes met de IJsselrakkers ook het zwembad in. Lekker hoor even bijkomen na zo’n lange wandeltocht.

De Riverbunnies en de Handige Harry’s

Vandaag hadden ze een extra stukje van het bord bekend gemaakt. Een timmerman. Hierdoor gingen ze voor het eten nog even spijker slaan en zijn ze begonnen met het bouwen van een eigen lange bank. Als dat maar goed gaat komen. Joep die zal wel de meeste spijkers moeten slaan want hij was de winnaar van dit spel!

Wat eten we vandaag!

 

Ook had de kookstaf heerlijke toetjes verzorgt met een leuk stokje waarmee je op de foto kan!

De Dijkratten II vlogt weer.

https://youtu.be/yQBesbor-XE

Wist je dat….

  • Emma en Babette komkommers met jus wilde eten, het zag er niet uit maar het was toch wel lekker!
  • Don (leiding RB) vandaag op het kampterrein is aangekomen.
  • Dat de YR 10x moet opdrukken voordat ze gaan avondeten
  • Dat Anne (DII) nu al kapot is.
  • Dat we een TV hadden geïnstalleerd om de finale van de WK te kijken.
  • Dat we nu dus ook allemaal balen dat Frankrijk gewonnen heeft.