Donderdag

Wat eten we vandaag?

JVG hitteplan in werking gezet door extra kampbijdrages van ouders!

Vandaag is er een gigantische stormbaan + springkussen op het terrein neergezet. Beide voorzien met een dosis water!

Zie onderstaand filmpje:

Wat een topmiddag! De hele middag zijn alle 4 de groepen druk geweest met het JVG water spektakel! Alle zwembaden waren vers gevuld. De tuinslang stond aan om rustig liggende leidingen mee nat te spuiten (toch Joep?). Uiteindelijk is iedereen heerlijk afgekoeld.

Ysselrakkers in het wilde westen – The Movie!

Dijkratten 2 start de dag met eigen hitteplan

De meiden van Dijkratten 2 hebben ook een extra hitte plan want het was vanochtend vroeg al erg warm. Ontbijten doen we dan toch gewoon in het zwembad. Slim bedacht meiden. Het was een soort glamping. De leiding had namelijk ook jullie brood al gesmeerd. Lekker hoor!

De Riverbunnies zitten vandaag in wie is de mol?

1 van de leden heeft voor kamp al een briefing gehad over zijn taak: “de boel saboteren!”. Vandaag doen ze 3 spellen (tussen het waterspektakel door). De eerste opdracht hete blind vertrouwen. Dit hield in dat je geblinddoekt een parcours moest lopen waarbij de andere de aanwijzingen geeft. De tweede opdracht 2 groepen moesten het veld in, 1 groep bleef op het kampterrein. Zij moesten via de portofoon de andere 2 teams naar de opdrachten op de kaart leiden. Daar kon de veldgroep een opdracht uitvoeren om zo een telefoonnummer te ontcijferen. Het derde spel is een spel met lego. Iedereen krijgt een eigen lego setje (3 groepen). Met je eigen setje bouw je een bouwwerkje en via de portofoon moet je uitleggen aan een ander team hoe zij deze moeten bouwen. Omdat alle 3 de groepen op kanaal 1 zit, komt er waarschijnlijjk veel verwarring! Hieraansluitend komt de test en de executie. De Riverbunnies zijn nog niet zover dus wie de mol is blijft nog even geheim!

Dijkratten 2 heeft de fietsspeurtocht gedaan vandaag!

Vanochtend vroeg zijn de Dijkratten 2 vertrokken voor de fietsspeurtocht. Er waren 2 groepjes. Ze kregen allebei een kaart van hoe ze moesten fietsen. Ze fietste van camping naar camping en bij iedere camping kregen ze een vraag. De fietsspeurtocht is iets ingekort om lekker optijd weer terug te zijn op het kampterrein voor het JVG waterspektakel. Dit vonden jullie helemaal niet erg he meiden? Lekker chillen!

De Ysselrakkers en Dijkratten 1 deden het stadsspel

Ook de YR en D1 zijn in alle vroegte vertrokken voor het stadsspel. De Dijkratten 1 zijn namelijk verkoopsters vandaag. Het stadsspel bevond zich in een lekker cool winkelcentrum. Fijn hoor! De groepjes kregen allemaal een foto. Het was de bedoeling dat ze deze foto’s gingen zoeken in de stad. Als ze deze gevonden hadden moesten ze de vraag beantwoorden die bij de foto stond. Wie er gewonnen heeft blijft nog even geheim. Want morgenavond is de bonte avond en bij de bonte avond horen de prijsuitreikingen. Spannend! Op de terugweg had de fiets van Ruben er alleen niet zo zin meer in. Ze ketting viel er constant af. Gelukkig hebben we een fietsenmaker bij ons. Chris (RB) heeft de fiets weer gerepareerd. Bedankt Chris!