Dinsdag

Pompiedom-domdelie-dom-dom

Dijkratten 1 op dropping

Gisterenavond zijn de Dijkratten 1 gedropt midden in het bos. Gelukkig waren er allemaal breeklampjes verstopt die jullie weer de juiste weg naar huis wezen. Toen jullie weer aankwamen op het kampterrein was het uiteraard weer tijd voor tosti’s!! Lekker! Jullie waren nu wel een beetje moe dus na de tosti was het hup lekker naar bed, slaaplekker meiden!

De Riverbunnies doen de kompasloop

Vanochtend om 10 uur zijn de Riverbunnies gedropt door de kookstaf. De bedoeling is nu dat ze in 1 rechte lijn teruglopen naar het kampterrein. Je krijgt een kompas mee waarbij je een aantal graden hoort die je moet volgen. Bij de RB is dit 281 graden. Als je het kompas op deze graden afstelt wijst de pijl waar je naar toe moet. Je kan nog wel is wat obstakels tegenkomen. Hier moet je dan toch wat op bedenken anders wijk je van de juiste lijn af en kom je niet op het kampterrein terecht. De Riverbunnies zijn voorlopig nog niet thuis zijn we bang want die staan echt midden in een bos (zie video):

Dijkratten 1 en Ysselrakkers doen de fietsspeurtocht

De Dijkratten 1 en de Ysselrakkers zijn samen op pad voor de fietsspeurtocht. Het is de bedoeling dat ze van knooppunt naar knooppunt fietsen. Alleen dit keer is het weer net ander(som). Alle knooppunten zijn namelijk omgedraaid. Zo is knooppunt 53 geen 53, maar 35. Onderweg krijgen ze ook nog een lekker ijsje! Succes en tot strakkies!

Dijkratten 2 zitten ook op de fiets

De Dijkratten 2 zijn ook vroeg vertrokken vanochtend op de fiets. Deze doen dit ook aan de hand van knooppunten volgen. Onderweg moeten ze ook nog goed opletten want er zijn ook nog vragen die ze moeten beantwoorden.

Waterpret

Aan het begin van de week heeft kleurig by José een doos met een verassing meegegeven. Dit bleken voor ieder kind een super gaaf waterpistool te zijn met lichtjes erin. Onmisbaar op kamp met lekker weer! Bedankt!!

Riverbunnies Bastards presenteren u de “Scootmobiel wedstrijd”

Tip van de dag!

De kookstaf zit vandaag in Frankrijk!

Vandaag zit de kookstaf in Frankrijk. Zo gaan we vandaag stokbrood werpen, is de Eifeltoren hier op gezet en eten we wel wat heel bijzonders vanavond! Ook is de de campingwinkel veranderd van naam. Deze heet geen Spar meer maar Supermarché bonjour!

De voorlopige stand is als volgt:

De Ysselrakkers aten op een hele bijzondere manier vandaag

Vandaag aten de Ysselrakkers een keertje andersom. Zo begonnen ze met het toetje en eindigde met de soep. Ook stond er vanavond “Ragout déndives, Boulette de viande avec escargot” op het menu. Dit mag uiteraard gegeten worden met de handen. Dus daar gingen ze hoor!

\

De Dijkratten 2 geloofde niet wat Escargot was

Slakken!? ja daaaag, maar dat gaan wij niet eten, gatverdamme! Ja sorry meiden we zitten in Frankrijk vandaag en daar is het toch een behoorlijke delicatesse. Eetsmakelijk!!

Wist je dat…

  • Aardappels niet kan schillen met een hogedrukreiniger
  • Als mollen, mollen mollen, mollen mollen mollen!
  • Dat Jacco (RB) net een emmer water van Lana (D1) over zijn rug heeft gekregen.