Woensdag

De IJsselrakkers, Dijkratten I en Riverbunnies liepen gister de dropping

Alle drie de groepen gingen gisteren dropping lopen. De Dijkratten I en de IJsselrakker liepen deze samen in 2 groepen.  Groep 1 was Jesse, Felix, Thijs, Joris, Renee, Benthe en Quinty onder leiding van Justin, Babette, Tamara en Britt. Zij werden gedropt zo’n 6.8 kilometer gedropt van de kampplek af. In het begin hadden ze toch de verkeerde kant gekozen, dus met een kleine omweg kwamen ze weer op de route. Hierna liepen ze bijna in 1 keer goed maar kwamen weer goed aan op het kampterrein. De andere groep bestond uit Otis, Mathijs, Levin, Ruben, Stijn, en Kay onder leiding van Lukas, Emma & Lisette. Deze jongens zijn 3.5 km van het kampterrein gedropt. Deze jongens liepen in 1 keer goed. Leiding Lukas was het daar niet helemaal eens dus die stuurde jullie vlak bij het kampterrein nog een klein stukje de verkeerde kant op.  Daar zijn jullie  mooi ingetrapt. Uiteindelijk kwam deze groep ook goed op het kampterrein aan! Supergedaan jongens & meiden, lekker naar bed en uitslapen maar! Tot morgen!

De Riverbunnies hadden het iets minder goed voor elkaar. Zij werden gedropt in 1 groep rond zo’n 8,4 km van het kampterrein af in België midden in een heide met koeien.  Wat natuurlijk niet zo handig is, is dat je totaal de verkeerde kant op gaat lopen. In vergeleik met de Dijkratten II, liepen de Riverbunnies zo langs het knooppunten bord  zo de verkeerde kant op. Uiteindelijk moesten ze dus weer een heel stuk teruglopen om weer terug te komen in het dorp waar het mis was gegaan. Toen was het toch wel tijd voor pauze. De leiding had lekkere broodjes Bapao meegenomen. Lekker! Nog een klein powernappie en we gaan weer door. Uiteindelijk na een hele lange wandeling behaalde ze het kampterrein. Gauw naar bed, lekker slapen!

De IJsselrakkers promoveren niet alleen, ook de leden mogen bepalen of de leiding promoveert!

Deze week mogen ook de leden stemmen of een leiding mag promoveren. Ieder lid mag 2 stemmen uitbrengen waarvan zij denken dat die leiding recht heeft op promotie. Kijk hieronder de beelden hoe dit in werking is gegaan:

Het spel van de dag bij de kookstaf!

Vandaag staat het oud hollandse spijker poepen op het programma. De leden zijn alweer druk bezig om winnaar van de dag te worden! Gisteren stond het panty werpen op het programma, goh! Het zag er makkelijker uit dan het was maar uiteindelijk was Berto (RB) de dagwinnaar.

 

 

 

 

 

 

Berichtjes naar thuis:

 

 

 

 

 

Vandaag is de gezamelijke dag!

Vandaag is de gezamelijke dag, met vanavond natuurlijk lekkere pannenkoeken. De kookstaf is vroeg in de middag al begonnen met bakken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De groepen zijn gestart om 14.00 uur met Mister X

“Flamingo Teuun is woest. Hij is erachter gekomen dat Dirk (onze geboren Dino uit het ei) niet zijn zoon is. Nu is Teuun uit op wraak. Samen met de tunderbirds heeft Teuun een aantal bommen geplaatst in en rondom Budel. Aan jullie de taak om deze bommen te ontmantelen en Teuun de flamingo op te pakken. Pamela (onze grote flamingo in het zwembad, tevens moeder van Dirk) heeft een affaire gehad met Harry de graskop (onze hoofdje waar haren als gras uit groeien). Hieruit is Dirk uit voortgekomen.”

Teuun heeft 6 bommen geplaatst. De groepen ieder voor zich 3 bommen ontmantelen. Ze krijgen kaart waar de 6 bommen liggen. Iedere groep krijgt te horen naar welke bom ze moeten fietsen. Als ze op locatie zijn laten ze dat weten via de app. Ze krijgen dan een foto van een gebouw etc. Deze moeten ze vinden. Bij die foto zit een leiding. hier moeten ze een spel bij doen. Als ze dit goed hebben krijgen ze de volgende bom te horen waar ze heen moeten fietsen. De eerste die 3 bommen ontmanteld heeft krijgt de volgende hints:

Dit is Teun!

 

 

Hij probeert de grens over te vluchten

 

 

 

 

 

Teun probeert via de grensweg te vluchten naar België, probeer ‘m hier tegen te houden

 

 

 

 

De groep die uiteindelijk Teuun heeft opgepakt zijn:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierna kwammen alle groepen weer terug  naar het kampterrein, het avondspel gaat ook op het kampterrein plaatsvinden. Dit volgt later op de site.

De modeshow van de Dijkratten 1 gisteravond

Het pannenkoeken eten was weer helemaal geslaagd!

De kookstaf heeft vandaag weer goed zijn best gedaan met pannenkoeken bakken. Met als toetje een lekker ijsje. Wat hebben ze allemaal weer lekker lopen smikkelen & uiteraard gezellig met ze alle bij de kookstaf!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanavond Lasergamen in het bos

Vanavond heeft iedereen gelasergamed. Er was een hele baan in het bos gemaakt van pallets, legernetten, banken en doeken. Waar je, je goed achter kon verstoppen. De laserpistolen waren gehuurd. Er werden 6 teams gemaakt. Iedere keer speelde 2 teams tegen elkaar, team rood en team blauw. Op de voorkant en zijkanten van het pistool zaten lampjes in de kleur van je team. Waardoor je goed kon zien in het donkere bos wie er je tegenstander was. Als het lampje geraakt werd, gaat er een punt af. Je mag 12 keer geraakt worden. Als dat gebeurd is ben je af. Iedere pot duurt 5 minuten, wie dan nog de meeste spelers in het team heeft, heeft gewonnen. Iedereen vond het helemaal fantastisch, maar het viel toch wel tegen, want het ziet er makkelijk uit, maar je word toch snel geraakt. 2e ronde beter jongen & meiden!

 

 

 

 

 

 

Nog wat leuke kiekjes van de IJsselrakkers met neus verven:

 

 

 

 

 

 

Wist je dat…..

  • Dat de kookstaf 25 liter aan pannekoeken mix weg bakt
  • Susan (DII) sinds vandaag weer terug op kamp is en dat die meiden dat superleuk vinden!
  • Teuun opgepakt was vandaag, maar vergeten is op de grens in België en daar nog de hele middag gestaan heeft.Levin (YR) en Renee (DI) een hartjes pannenkoek hebben gegeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • De mannen van de Riverbunnies graag in een jurk lopen, make-up op doen, nagelak en hun haar graag in staartjes doen: