Dinsdag

Dijkratten 2 liep gisteren de dropping!

Gisteravond was het weer zo ver voor de Dijkratten 2 want ze gingen de dropping lopen.  Ze werden gedropt in België zo’n 8 kilometer van de blokhut in Budel vandaan. Nou meiden succes!!  De meiden moeten voor verschillende spellen wel is de fietsknooppunten gebruiken. Dus ja met dropping gaan we die ook gebruiken. De blokhut zit bij knooppunt 80 dus daar moeten we heen. Toen ze er 1 gevonden hadden pakte ze dit gelijk op. Zelfs toen er een bord onder hing Budel links, liepen de meiden rechts want ze waren zo druk met de knooppunten, dat ze het bord Budel geen eens hadden zien hangen. Maar meiden, fietsknooppunten zijn gemaakt voor fietsers, dus als je die volgt loop je meestal toch wat om.  De route die in 2 uur uitgelopen had kunnen worden, was uiteindelijk 4 uur geworden. Maar meiden top gedaan hoor! Met een warm onthaal van de kookstaf  met confetti poppers en heerlijke tosti kwamen ze thuis. Daarna lekker naar bed en lekker uitslapen.. Tot morgen meiden!

Ohja, ze hebben ook nog een nieuwe vlog gemaakt die je hieronder kan zien:

De Dijkratten 1 doet mee met TV-programma’s

Vandaag doen de Dijkratten 1 mee met TV-programma’s. Ze zijn vanochtend gestart met “Heel Holland Bakt”. Na dat ze een mooie koksmuts en schort hadden gehad konden ze aan de slag. Ze gingen namelijk wafels maken. Lekker hoor meiden!

 

 

 

 

 

 

 

De Dijkratten 2 maken carriere als zakenvrouw vandaag en gaan het stadsspel spelen in Weert

Goedemorgen meiden, lekker he !? tot 11.30 uur uitslapen. Even lekker brunchen en we gaan naar Weert. Want we gaan het stadsspel doen.  De meiden gingen het ruilspel doen. De meiden kregen een appel en een ei. De bedoeling was dat ze dit gingen ruilen tot iets veel groters. Succes meiden! Een voetbal, doosje whiteboardmarkers, leeslampjes, CD’s, brillen doekjes, rituals, canvastasje, oorbellen, portemonnee, tomatenblikje en een autootje was de buit aan het einde van de dag. Het was een groot succes! Na het spel eventjes vrije tijd o zelf de stad en supermarkt in te gaan. De stormbaan is daarna ook gelijk gedaan. Helaas was het een mindere dag na zo’n lange nacht, maar morgen gaan we weer voor een betere tijd!

De Riverbunnies zijn vandaag fietsenmaker

 

 

 

 

 

& als fietsenmaker ga je natuurlijk vandaag fietsspeurtocht fietsen. Ze gingen op pad, allen Joep zijn ketting lag er na 150 meter alweer vanaf. Nou Joep jij mag met de reserve fiets gaan fietsen, dan kan de andere groep die van jou maken. Dat heb jij goed bekeken.

 

 

 

 

Jessica van de mediaraad heeft vandaag ook een nieuwe fiets gekocht en kreeg deze mee in een doos. Toevallig moest dus in elkaar gezet worden. Wat een timing he !? Als de Riverbunnies precies fietsenmaker zijn vandaag. Na het eten zijn ze er dus lekker mee aan de gang gegaan!  Er word nog op gewacht want ze zijn er nog druk mee. Ik ben er nu al blij mee ! Bedankt jongens !

 

 

 

 

 

 

 

Dijkratten 1 zit in het programma van Hip voor Nop

De meiden kregen allemaal een wit shirt. De leiding heeft natuurlijke gekleurde vloeistof gemaakt. Zo is er groene kleurstof gemaakt van spinazie, paarse vloeistof van rode kool, gele kleurstof van kurkuma en rode kleurstof van bietjes. Je kon je shirt erin dompelen en kiezen welke stuk welke kleur werd. Vanavond lopen ze modeshow om hun kleding te showen. Zo zijn er ook uitnodigingen uitgegaan om het hele kampterrein uit te nodigen (natuurlijk bezorgt in de mooie rode brievenbussen met het nummer van Pieter Post aan).

 

 

 

 

 

 

 

 

De IJsselrakkers doen ook de fietsspeurtocht

De IJsselrakkers deden vandaag ook de fietsspeurtocht. Maar dit keer niet aan de hand van vragen maar van opdrachten. Hoe moeilijker de opdrachten hoe meer punten. Dus goed jullie best doen jongens. De groep van Joris, Thijs, Kay, Stijn en Mathijs hadden al gauw opdracht 2 volbracht ze hadden bloemen verkocht en aan een mevrouw gegeven die ze tegenkomen. Deze mevrouw vond het zo leuk dat zij er ook nog is 2 euro voor kregen, super bedankt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groepsfoto van de andere groep:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De opdrachten:

 

 

 

 

 

De modeshow van Dijkratten 1 was 1 groot succes!

 

 

 

 

 

 

 

Wist je dat…..

  • Dat de meiden + leiding van DII heel erg geschrokken is tijdens de dropping van een koppel ganzen die even van zich lieten horen!
  • Dat Rene (D1) een luchtbed meeneemt maar er soms niet op slaapt:

 

 

 

 

 

  • Stijn (YR) elke dag de afwas doet ! Omdat die dat zo leuk vind!