Woensdag

Woensdag-gehaktdag

Dropping RB en D2

Goedemorgen allemaal! Het is weer een nieuwe dag! Oh, er zijn nog een paar groepen helemaal niet wakker. De Dijkratten 2 en Riverbunnies hebben namelijk gisteravond dropping gelopen. Maar de Dijkratten 2 liepen niet alleen want Justin en Lukas van de Ysselrakkers liepen ook mee. Er waren alleen een paar leden van de YR die eigenlijk ook wel mee wilde lopen. Prima jongens! Jullie mogen best nog een dropping lopen hoor. Dus hup wandelschoenen aan en daar gingen ze hoor Ruben, Liam en Mathijs. Alles voor die extra keertje tosti’s eten!

De Riverbunnies waren het verst het laatst gedropt maar hebben zo hard gelopen en bijna in 1 keer goed. De leiding kon ze niet meer van de wijs brengen. Want wij wisten de weg 100% zeker zeiden ze en dat was zo. Ze waren als snelste thuis! Goed gedaan mannen. De Dijkratten 2 kwamen er snel achteraan. Hup allemaal lekker tosti eten en naar bed! Slaaplekker!

Jessie de kamphond = boerderijhond geworden!

De Ysselrakkers zijn ook compleet!

Yeaaah de Ysselrakkers zijn sinds vanochtend ook compleet. Vanochtend vroeg werden alle leden wakker gemaakt met een luchttoeter. Jemig, dat is echt niet leuk van de leiding, we schrikken ons een hoedje!! Huh, dat is de leiding niet dat is Guus! Verassing!!!

De Ysselrakkers hebben sportdag vandaag

De Ysselrakkers hebben vandaag een sportdaagje. Ze gaan verschillende sporten uitvoeren zoals verspringen, 300 meter sprint, hoogspringen, opdrukken enz. Veel plezier mannen!

Dijkratten 1 doen boerengolf en knutselen erop los!

De Dijkratten 1 starten vandaag met een lekker potje boerengolf. Ook gaan ze klompen verven en boerderijdieren strijkkralen. Superleuk, wij zijn benieuwd naar het resultaat!

Dijkratten 2 het rode draad

Het rode draad spel bij de Dijkratten 2 is het Gabriel stedenspel. Zoals als eerder vermeld op de site kunnen de leden bij bijna alle spellen geld verdienen. Iedere avond spelen ze een aantal rondes van het Gabriel stedenspel om zo van het verdiende geld steden te kunnen kopen. Ieder lid heeft zijn eigen figuur. Zo is er een vlinder, kroontje en voetbal te zien. Als jij de vlinder bent en je koopt een stad mag jij de vlinder hierbij plakken. Als er iemand anders op jou stad komt moet diegene aan jou betalen. Kijk zo verdienen we nog wat meer!

Woensdag is gezamelijke dag!

Het is weer Woensdag en Woensdag betekent gezamelijke dag! Deze gaat rond 4 uur beginnen, maar wat we gaan doen dat is nog een verassing!

Kookstaf is aangekomen in Italië!

De Franse chef is inmiddels omgetoverd tot Romario. En het nieuwe spel v/d dag staat klaar om verder te gaan met de strijd op het grote speelbord. Maar gaat Romario eigenlijk Pannekoeken bakken of ………………….

D1 gaat verder met vooruit boeren

Dijkratten 1 is vanmorgen begonnen met boerengolf! Hoe werkt dit eigenlijk? Je hebt dus een grote houten klomp aan een stok waarmee en grote bal vooruit moet slaan. Er waren 8 Holes gemaakt op het kampterrein. De holes waren te herkennen aan de boerenzakjes waar een boog stond waar je de bal doorheen moest spelen. Je moest zo min mogelijk slagen hebben om het boerengolf te winnen. Het team van Lana, Anna, Isa, Jasmijn en Dieke hebben gewonnen met maar 54 slagen en het andere team had 60 punten. Goed gespeeld allemaal.

Na het boerengolf zijn de boerinnetjes creatief aan de slag gegaan om hun klompjes te verven en boerderij dieren te maken met strijk kralen!

Zie hier onder het resultaat:

RB en D2 aan de slag

RB en D2 hebben vanmiddag een mooi grasveld gevonden nabij het kampterrein en hebben daar heerlijk in de zon een potje slagbal gespeeld. Na hevige discussies tussen team Jacco en team Dian over vals spelen en paar keer over een pion heen gevallen te zijn. Werd iedereen behoorlijk fanatiek. Het was dus een hete strijd. Maar uiteindelijk won team Dian die had in haar team Quinty, Renske, Jorie, Joep,Jay, Levin en Felix.

FF wachten nog FF wachten………………………….Pizzaaaaaaaa!!!

Uit eten met kamp? zou dat ooit gebeurd zijn? Nou vandaag was het dan zover we waren rond 18:30 uur welkom bij Thea en Wouter van Boerenbed Landgoed Volenbeek om daar pizza`s te komen eten. Ze werden daar vers gebakken in een grote pizza oven. Op de boerderij mochten we overal kijken, in de stallen en met de dieren kroelen en ze aaien. er stond zelfs een schattige alpaca. Het was helemaal handig omdat Stijn(RB) en Anna(D1) hier vaker op vakantie zijn geweest dus die konden mooi iedereen van alles laten zien. Wat was het een lekkere en leuke avond.

Daarom vinden wij het ook super super super tof van de mannen en vrouwen van SDR(service dienst Reeuwijk) en Qualituin en Opa en Oma Vonk die dit hebben georganiseerd voor ons. Nogmaals Super bedankt! Thea en Wouter bedankt dat wij welkom waren op jullie mooie boerderij.

Wist je dat:

-Jelmer (RB) elke dag bij de kampsupermarkt komt en daarom al VIP klant is

-Brent geen champignons lust