Zondag

De Riverbunnies zijn gisteravond al gedropt!

Gisteravond mochten de mannen van de Riverbunnies al lekker op tijd naar bed. Maar dit was van korte duur. Ze werden al snel weer uit bed gehaald want de dropping stond op de planning. Dus hup, trek maar lekkere warme kleren aan we gaan op pad! De weg terug vinden was dit keer wel wat lastiger, want jullie hebben nog niet veel van de omgeving gezien. Gelukkig staan er borden langs de weg. Dus de weg naar Amersfoort was zo gevonden. Maar Amersfoort is wel een erg grote stad. Jullie hebben 1 rotonde wel 4 keer gezien! Gelukkig namen jullie de 4e keer wel de goeie afslag naar het kampterrein. De kookstaf had de tosti’s al voor jullie klaar staan! Want dat hoort na een dropping. Lekker! Toch was iedereen wel een beetje moe dus hup naar bed mannen, tot morgen!

De Ysselrakkers zijn op wandelspeurtocht en op zoek naar de verloren buit in de stad Amersfoort

De Ysselrakkers zijn vanochtend vertrokken om op zoek te gaan naar de verloren kaart. Ze hebben een kaart gekregen die zij moeten volgen en wat foto’s. Bij de foto’s ligt als het goed is een stukje van de verloren buit. Succes mannen!

Help de kookstaf is klusser!

Ook dit jaar heeft de kookstaf weer een thema. Dit jaar zijn het allemaal klussers. Rond de tent en in de blokhut hangen allemaal bouw borden. Ook worden bepaalde routes afgezet met afzetlint. Iedere dag is er weer een spel te doen bij de kookstaf waarmee je punten kunt winnen voor jouw groep. Aje to buur!

Dijkratten 1 zijn vandaag op de fiets op pad

De Dijkratten 1 zijn vandaag vertrokken op de fiets. Het doel van de fietstocht is de pyramide van Austerlitz. Hier gaan de meiden in tweetallen een puzzeltocht doen over de pyramide.

De Dijkratten 2 starten de dag op het kampterrein

De Dijkratten 2 begonnen met een potje kubben op het kampterrein. Alleen dit ging niet helemaal op de normale manier. Ze kregen namelijk een bril met uitpuilende ogen op. Dit maakt het wel extra moeilijk natuurlijk. Hierna zijn ze het schimmenspel gaan doen. Ze moesten dingen uitbeelden achter een laken waar een bouwlamp op scheen.

Het spel van de dag

Vandaag heeft de kookstaf het gereedschap spel opgezet. Welke groep heeft de snelste tijd en hangt de voorwerpen zo snel mogelijk op de juiste plek?

De Riverbunnies moesten vandaag de code kraken..

Na lekker uitgeslapen te hebben na de dropping mocht de RB even lekker ontbijten bij de kookstaf met een gebakken ei. Guus is vandaag jarig en hier werd uitgebreid voor gezongen. Gefeliciteerd Guus met je 11e verjaardag!

Na het ontbijt was het tijd om de stormbaan af te maken voor deze week. Ieder kamp maken de Riverbunnies een gave stormbaan. Dit is een parcour met allemaal verschillende hindernissen. Iedere dag wordt deze door alle groepen gebruikt om te strijden voor de snelste tijd. Wie gaat er deze week winnen?

Nadat deze klaar was, was het tijd voor het volgende spel. Op het hele kampterrein had de leiding namelijk 25 raadsels verstopt. Deze moesten allemaal opgelost worden om aan 25 letters te komen. Ieder 2 tal kreeg een boekje mee met onder andere het periodiek systeem der elementen, de morse code, sterrenbeelden, het Caesarcijfer enz. Dit boekje moest ze helpen om de raadsels die verstopt zijn op het kampterrein op te lossen. Zo kwamen de volgende 2 raadsels erin voor:

Wat vind je bij lengte en breedtegraden: 15N – 30E?

en…

Veroniek heeft 5 zussen, Gertje is TV aan het kijken, Paulien is aan het schaken, Isa is make-up aan het doen, Corrie is tiktoks aan het maken, Jasmijn is aan het stofzuigen. Wat is Veroniek aan het doen?

Boevenfoto’s bij de Ysselrakkers

Wist je dat…

  • De kookstaf ook bandenplakservice levert
  • Guus (RB) vandaag 11 jaar oud is geworden en dat, dat is gevierd met een hoop gezang en taart! Hiep hiep hoera!!
  • Eline (D1) een flinke beloning uitdeelt, als je de juiste persoon aan haar uitlevert.
  • De Ysselrakkers flink hun “mik-kunsten” aan het upgraden zijn met handboeiwerpen?
  • John WIlliams de hele week op het kampterrein aanwezig is
  • Nijntje vermist schijnt te zijn?
  • Een gezonde hond een natte neus heeft!
  • Als te klein bent voor de afwas er altijd een oplossing is!