Maandag

Riverbunnies zijn vandaag kok!

Goedemorgen! Vanochtend is er weer een nieuw thema bekend gemaakt bij de Riverbunnies. Ze zijn vandaag kok en gaan dus de kookstaf assisteren. Vanochtend zijn de voorbereidingen al in volle gang begonnen. Groente snijden, kip snijden en marineren, de jongens waren lekker bezig.  Wat we precies gaan eten is nog een verassing, maar er volgt hier wel een hint:

& voor  de moeders thuis, ze kunnen het wel hoor, kijk maar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wist je dat ….. Wij een heuze dierentuin hebben in Budel….

 

 

 

 

 

 

 

 

De IJsselrakkers op de stormbaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spel van de dag!

Gister heeft Joep het blik werpen met vlag en wimpel gewonnen! De kookstaf had bedacht om niet een prijs te geven uit de prijzenkist maar hem biologische Campina melk te geven.  Hij vond het toch wel een beetje tegenvallen dat we dat op kamp niet hadden. Dat is natuurlijk de allerbeste melk die er is. Zoals Joep het zou zeggen “Poah, das mien merk!” Alsjeblieft Joep, heb jij de lekkerste melk van het hele kampterrein!

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag had de kookstaf wel weer een nieuw spel bedacht. Het spijkerbroek hangen. Iedereen kwam vandaag weer bloedfanatiek bij de kookstaf langs om de beste van de dag te worden. Want diegene wint weer een leuke prijs!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Dijkratten II maken carriere als “bouwvakker”!

De Dijkratten II gingen vandaag de fietsspeurtocht doen.  De groep werd verdeeld in 2 groepen. Groep 1: Fay, Jori en Renske, groep 2:  Anne, Dian en Maaike. Beide groepen  fietste in tegen gestelde richting. De fietsspeurtocht was een rondje waarbij de meiden van stad naar stad moesten fietsen (Kampterrein – Budeldorp – Weert – Nederweert – Maanheeze – Soerendonk – Kampterrein). Ze moesten zelf kijken hoe ze naar het volgende stadje kwamen. Allebei de groepen hadden een telefoon meegekregen van de leiding genaamd “Kwik” & “Kwek”. Als de meiden bij de juiste plaats aangekomen waren kregen ze een sms van de leiding waar de vragen  in stonden. Als de goede antwoorden werden teruggestuurd naar de leiding kregen ze de volgende plaats te horen.

Maaaar… een WC zoeken is dan wel lastig! Zo liepen Renske en Jorie een dierenwinkel in (dit bleek later een tijdelijke vogelopslag te zijn). Dat vonden Jorie en Renske maar niets dus liepen ze snel maar weer naar buiten. Gelukkig hadden ze later wel geluk want ze mochten naar de WC in de Bruna.

Dian, Anne & Maaike hebben flinke extra kilometers gemaakt vanwege bospop (een festival hier in de buurt). Rondom bospop werden allemaal omleidingen gemaakt zodat iedereen zijn plek van bestemming kon bereiken. Dit hebben de meiden netjes gedaan, alleen was dit de auto omleiding, voor fietsers bleek die toch wel een heel stuk korter te zijn om precies te zijn 10 kilometer. Oh, oh dat was niet handig, maaar jullie hebben het volgende dorpje bereikt dus top gedaan hoor!

Ze waren ook wat later op het kampterrein maar zoals de meiden zelf zeiden “Het gaat niet om het winnen, maar om het feestje wat we onderweg maken, daarom waren we wat later op het kampterrein”.

Toen ze allemaal weer veilig terug waren gekomen op het kampterrein ging ze nog wat bouwvakkers spellen doen. Dit waren Jenga & spijkerslaan. Bij Jenga viel de toren van Fay, Jorie en Renkse helaas om dus Anne, Dian en Maaike hadden gewonnen (deze stegen ook een tree op de carriere ladder). Bij spijker slaan won Anne (deze steeg ook een trap op de carriere ladder).

 

 

 

 

 

 

 

Dijkratten doet vandaag mee met de IJsselrakkersHet was weer lekker warm weer vandaag. Dus tijd voor afkoeling dacht de leiding van de YR en DI. Het programma werd even omgegooid want vandaag is precies zo’n dag om te gaan zwemmen bij een zwembad. De kids dachten dat ze fietsspeurtocht gingen fietsen. De leiding had natuurlijk niets gezegt. Tot dat ze ineens mochten stoppen bij “de ijzeren man” in Weert. Dit was een superleuk zwembad met 2 glijbanen, een golfslagbad, een gigantisch bubbelbad en wat ook wel lekker is, is een supergroot buitenbad. & dit alles al op maandag, meestal hebben we vrijdag toch pas uitje? Ze vonden het allemaal superleuk en kwamen lekker met duffe oogjes terug van het chloor. Vanavond nog even wat spelletjes jongens en meiden en dan lekker naar bed hoor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lukas (leiding YR) had wel een bijzondere manier van het in de gaten houden van de kids. Maarjaa, we zitten bij de commando’s dus dan hoort deze gecamoufleerde manier er toch wel een beetje bij. Hij lag met zijn verrekijker in het gras, daar zouden een hoop mensen gek van opgekeken hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussen het koken door hadden de Riverbunnies stadsspel in Weert

De Riverbunnies gingen naar Weert, hier werd het stadsspel gespeeld.  Het stadsspel werd gespeeld in verschillende groepjes. Ze kregen vragen over het centrum van Weert, waar de antwoorden te vinden waren. 1 groepje was iedereen toch wel te slim af. Toen ze de vragen kregen zijn ze 500 meter verder naar de Bruna gegaan, even een computer geregeld, hop naar Google streetview gegaan, zo los je de vragen natuurlijk het aller snelst op. Dit waren Jelmer en Thomas, je kunt begrijpen dat dit ook de winnaars van het spel zijn. Ze kregen ook nog een 1 pluspunt van de leiding want goede/slimme acties moeten beloond worden.

De chinees van de Riverbunnies

Toen ze weer terugkwamen van het stadsspel moest er weer snel aan het gewerkt worden. Uiteindelijk hadden ze het voor elkaar: een voorgerechtje ivm. chinese tomatensoep, hoofdgerecht: kipsate, rijst en bami (incl. hamblokjes, prei en kleine stukjes kip), loempia’s en kroeppoek. Iedereen heeft lekker gesmikkeld. Goed gedaan mannen, 1 groot minpunt, als je kookt moet je ook de afwas doen! Jeetje wat een werk zeg. Na het koken en het afwassen van vandaag hebben de jongens toch wel respect voor de kookstaf die  elke dag moet doen. Bedankt jongens!

 

 

 

 

 

 

 

Wist je dat…

  • Felix en Joris (YR) hun sokken wel is verkeerd om aan doen, maar ja we hebben echt geen zin s’ochtends om de sokken om te draaien.
  • Dian  en Maaike (DII) tijdens de fietsspeurtocht na 10 min al een bloedneus hadden.
  • Dian (DII) verbrand is op plekken waar ze zich net niet goed genoeg ingesmeerd heeft.
  • Anne (DII) met spijker slaan een spijker in haar been had.
  • de RB tot 21.30 om de keuken er weer hygiënisch er uit te laten zien

PS: de 2e vlog van de DII staat nu wel goed op de site, dus kijk gerust nog naar de dag van gister!