Over ons

Mogen wij ons even voorstellen?

Inderdaad wij willen ons graag eens voorstellen. Misschien is onze jeugdvereniging bij jou al jaren bekend. Of hebt je er wel eens (iets) van gehoord. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je er nog nooit van gehoord hebt. Daarom bij deze enige informatie omtrent Jeugdvereniging Gabriël. Jeugdvereniging Gabriël is een vrije ongebonden jeugdvereniging en ondanks de naam misschien doet vermoeden heeft Jeugdvereniging Gabriël dus geen enkele(kerkelijke) binding met welke organisatie dan ook. De doelgroep is alle jeugd in de leeftijd van 7 tot 15 jaar ongeacht hun achtergrond. Het doel van Jeugdvereniging Gabriël is met een breed activiteitenaanbod een bijdrage te leveren aan de vrijetijdsbesteding van de doelgroep. Naast het programma wat er aangeboden wordt dient Jeugdvereniging Gabriël ook als ontmoetingsplaats met leeftijdgenoten en als uitlaatklep.

Jeugdvereniging Gabriël heeft een eigen onderkomen te weten clubhuis “De Walnood” welke gelegen is aan de Provinciale Weg Oost 62 te Haastrecht op het kloosterterrein van de Paters Passionisten. Voor het clubhuis ligt een prachtig sportveld waar wij gebruik van maken.

Jeugdvereniging Gabriël bestaat al sinds 1969, en bestaat tegenwoordig uit 4 groepen:

Dijkratten I             meiden van 7 tot 11 jaar, in groep 4 tot en met 7

Dijkratten II            meiden van 11 tot 15 jaar, in groep 8 tot en met de derde

IJsselrakkers         jongens van 7 tot 11 jaar, in groep 4 tot en met 7

Riverbunnies         jongens van 11 tot 15 jaar, in groep 8 tot en met de derde

Iedere groep heeft een eigen naam, eigen vrijwilligers, een eigen programma en een eigen tijd van samenkomst. Elke groep komt vrijwel wekelijks bij elkaar. Die bijeenkomsten duren dan ongeveer 2 uur. De meeste activiteiten vinden plaats in of rond het eigen clubhuis “De Walnood“. Het is de bedoeling van de vrijwilligers om de jeugdleden wekelijks een programma aan te bieden wat zo veelzijdig mogelijk is en wat naar wens van de leden is. Er wordt steeds geluisterd naar de wensen van de kinderen en die wensen worden dan zo goed mogelijk verpakt in programma’s. In de praktijk blijkt dat elke groep een eigen sfeer heeft. Je kunt bij de programma’s denken aan van alles zoals sport en spel in alle mogelijke vormen zowel binnen als buiten, handvaardigheid, creativiteit, kwis, kokkerellen, (speur)tochten etc.. Soms nemen één of meerdere groepen deel aan speciale activiteiten en een paar keer per jaar worden er gezamenlijke activiteiten voor alle groepen gehouden waarbij je kunt denken aan opening en sluiting van het seizoen en het kamp. Kortom er gebeurt eigenlijk teveel om op te noemen. Het clubseizoen loopt van september tot medio mei/juni. Uiteraard blijven we steeds zoeken naar nieuwe programmamogelijkheden om deze aan te kunnen bieden aan onze doelgroep. We blijven de ontwikkelingen in jeugdwerkland dan ook op de voet volgen. Jaarlijks vindt er een zomerkamp plaats medio juli of augustus waarbij er een week wordt gekampeerd in of bij de bossen in of bij Brabant of op de Veluwe. Het zomerkamp is zeker een hoogtepunt in de activiteiten door het jaar heen die de jeugdleden wordt aangeboden door Jeugdvereniging Gabriël. Kortom: Jeugdvereniging Gabriël; jouw club!

Het bestuur van Jeugdvereniging Gabriël bestaat uit:

Herman Steenbergen (penningmeester), Mariël Verweij (secretaris), Lukas Roest (voorzitter), Rut Smit, Melanie de Graaf, Britt Meeuse en Susan van Leeuwen – Maaijen