Maandag

Goedemorgen allemaal!!! Het is weer maandag, wat zouden we vandaag allemaal gaan doen? Eerst maar is in de brievenbus kijken. Hé Pieter Post is weer geweest met de JVG bode. Even kijken wat erin staat:

Vanavond gaan wij dus lekker taart eten. Foto’s volgen later!

Dijkratten 1 zijn vandaag sporters!

Vandaag zijn de meiden van de Dijkratten 1 sporters. Ze mogen allemaal zelf een spel bedenken in de sport die ze met ze alle uit gaan voeren. Vanmiddag gaan ze lekker waterspelletjes doen met dit lekkere weer.

De Riverbunnies zitten vandaag op youtube!

Vanochtend zijn de Riverbunnies gestart met het kijken van allemaal filmpjes op Youtube. Ze hebben voornamelijk filmpjes gekeken van STUK TV, wie is de Sjaak en wat blooper filmpjes. Goed opletten jongens! Misschien moeten jullie vandaag wel wat soortgelijks gaan doen.

De Ysselrakkers in het wilde westen op het kampterrein!

De Ysselrakkers hebben deze ochtend allemaal spelletjes op het kampterrein gedaan. Zo hebben ze appel gehapt in een bak met water, aardappel geworpen en een variatie gedaan op ezeltje prikje, Dit werd Lucky Pikkie. Hierbij moesten ze met de pijl en boog (met dartpijl erop gemonteerd) op Lucky Luuk schieten, waar ze op moesten richten hoef ik denk ik niet meer uit te leggen.

Hierna lekker zwemmen! De Riverbunnies hebben een groot zwembad midden op het veld gezet. Nou hier zijn de IJsselrakkers en de Dijkratten 1 al blij mee geweest. De kookstaf heeft ook nog Shirley de Unicorn staan. Deze spuit allemaal water uit zijn hoorn.

Dijkratten 2 en Riverbunnies zijn naar Helmond voor het stadspel

De Dijkratten 2 en Riverbunnies zijn vanochtend naar Helmond vertrokken voor het stadsspel. De Dijkratten 2 hebben verschillende vragen en foto opdrachten in de stad. Zo moeten ze bijvoorbeeld opzoeken wat een vliegenmepper bij de blokker kost?, wat voor winkel is de groene panter in de passage?, Welk jaartal hangt er naast de C&A? enz. Als ze een vraag in 1x goed hebben mogen ze WC rol werpen. Als ze deze raak gooien in de WC hebben ze een extra bonuspunt!

De Riverbunnies doen het stadsspel op een iets andere manier. Het heet namelijk RB Crazy stadsspel. De groepjes hebben allemaal een telefoon gekregen en een papier met 96 opdrachten. Je kunt met deze verschillende opdrachten, verschillende punten aantallen halen. Hoe moeilijker de opdracht, hoe meer punten. Ze hebben de telefoon meegekregen om dit allemaal op film vast te leggen. Zo kan de leiding bepalen of de opdracht goedgekeurd is en de punten toegekend kunnen worden. Dit belooft mooi beeldmateriaal te worden…

PROBLEMOS GIGANTICOS!!
De kookstafmobiel heeft mankementos!

Tijdens het dagelijkse observatie rondje begon de kookstafmobiel toch wat te haperen. De buitenkeuken is per direct omgetoverd tot een ware garage. Gelukkig zijn Ruben en Priscilla (kookstaf) niet alleen goed in koken maar ook in het maken van auto’s. Even kijken of de brandstoftoevoer wel goed is? Het probleem was gelukkig snel gevonden. Er zat namelijk een gigantische snottebel in de tank (dit schijnt een mengsel van diesel en vocht te zijn). Deze zorgde ervoor dat de brandstoftoevoer niet helemaal in orde was. Hierna gelijk even een testrondje gereden. Nou er is niks meer aan de handtos! Opgelostos! Wij zeggen TopieTopieTopie!

Wat eten we vandaag?

De meiden van de Dijkratten 1 wilde heeeeel graag een zon tatoeage!

De meiden van de Dijkratten 1 waren heerlijk aan het zonnen. Ze bedachten ineens dat ze heel graag een zon tatoeage wilde. Hup de zonnebrand erbij en smeren maar. Milou en Eline hadden een mooie smiley op hun buik staan. Geen paniek, het is helaas niet gelukt he meiden!

Taarten bakkerij in Someren!

Na het avondeten werden de zelf gemaakte taarten gepresenteerd! Er werd door de kookstaf een beoordeling gedaan op uiterlijk en smaak. Ook werd er gekeken naar de garing van de bodem en substantie van de chocolade. De uiteindelijke beoordeling volgt in de JVG bode van morgenochtend. Wat vinden jullie ervan?

De taart van Dijkratten 1
De caravantaart van Dijkratten 2
De taart van de Ysselrakkers
De taart van de Riverbunnies

Afhaalchinees op kampterrein!

Voor diegene die uit de puzzel zijn gekomen met het menu van de dag is dit geen verassing. Er was namelijk aan afhaal chinees op het kampterrein aanwezig. Alle groepen mochten lekker met hun bord langskomen. Daar werd de overheerlijke nasi met kipsaté en loempia’s opgeschept. Het was zo lekker dat er meerdere kids nog een keertje langskwamen. JamJamJam!

Het stadsspel van de Riverbunnies

De jongens van de Riverbunnies hebben goed hun best gedaan. Zo tapte Felix zomaar een biertje, Joep past een jurk, Joris krijgt een oogmeting, Jelmer is aan het paaldansen, Jay doet een huwelijksaanzoek en Rino laat door een onbekende een ei kapot slaan.

https://youtu.be/lOPFpptwRd0

Wist je dat…

  • Dian (D2) nooit moe is! Behalve op kamp en maandagavond. Gezellige meid verder hoor!
  • Jari (D2) vogelpoep heeft opgevangen op zijn linker schouder en er daarna nog is ingreep met ze hand.
  • Justin (YR) en Lukas (YR) het leuk vonden om de leiding van de Dijkratten 1 in het zwembad te gooien.
  • Jelmer (RB) bij de kookstaf de Rubus Kubus binnen 2 minuten oplost.