Zondag

Goedemorgen!!! Alle groepen zijn weer fris en fruitig opgestaan deze morgen en wat hebben ze heerlijk geslapen. Het kan ook niet anders na zo’n drukke dag als gister.

JVG bode

Dit jaar is Pieter Post ook weer van de partij. Want de dagelijkse JVG bode is ook weer bezorgt. Sommige groepen hebben wel heel bijzondere opdrachten gekregen. Het krantje is te lezen door op onderstaande link te klikken.

Iedere dag krijgen de groepen een opdracht. Het gaat er uiteindelijk om welke groep de meeste opdrachten zo goed mogelijk heeft uitgevoerd! De Dijkratten 1 zijn al goed begonnen met de opdracht van de dag. Ze hebben een gigantische slinger opgehangen op het kampterrein (helaas is de trap weggehaald. De slinger hangt nu op de grond, haha!).

De Dijkratten 2 hebben een heerlijk daagje op de camping

Zo goedemorgen meiden, lekker geslapen? Hé wat zien we daar de brievenbus kan geen eens dicht doordat er wel een heel groot pakje is bezorgt. Susan heeft namelijk een pakje meegegeven aan de Pieter Post Pakketservice en deze is zojuist bezorgt. Er zaten beschuit met blauwe muisjes in omdat Tijs 4 juli geboren is! Wat leuk! Die bewaren we voor de theeleuten!

Na het ontbijtje zijn de meiden gaan jeu de boulen en hebben ze levend tafeltennis gespeeld. Na de beschuit met muisjes nog een lekker potje gebadmintond. Vanmiddag staat het maken van het themabord op de planning, hier volgen later op de dag nog wat foto’s van!

De Ysselrakkers en Dijkratten 1 zijn gedropt in de stad..

De Ysselrakkers en Dijkratten 1 zijn ergens in de stad gedropt. Ze hebben allemaal stukjes kaart gekregen die ze aan elkaar moeten puzzelen. Zo hebben ze de kaart om de route naar het kampterrein te bepalen. Helaas de leiding heeft het niet heel makkelijk gemaakt want ze hebben er ook een paar straatnamen uit gehaald en hebben stiekem een stukje kaart achter gehouden. Succes jongens en meiden! Hopelijk tot vanmiddag….

De Riverbunnies zijn RAMBO vandaag!

De Riverbunnies begonnen de dag lekker relaxt met de film RAMBO vanochtend. De hele dag staat dan ook in het teken van RAMBO. De mannen zijn vanmiddag gedropt voor de kompasloop. Hierbij is het kompas afgesteld op een bepaalde graden. De bedoeling is dat ze constant deze graden aanhouden tijdens het lopen. Ze lopen dus in 1 rechte lijn terug naar het kampterrein. Hierbij komen ze wel allemaal obstakels tegen zoals sloten, hekken etc. Ze moeten hiervoor oplossingen bedenken. Want als je van de graden afwijkt kom je niet meer op het kampterrein aan. Gelukkig hebben jullie vanochtend gezien hoe RAMBO dit allemaal oplost, dus dat moet goed gaan komen! Ook jullie hopelijk tot zo mannen! Succces!!

Menu van de dag!

Caravan pimpen bij Dijkratten 2

Vanmiddag mochten de meiden van Dijkratten de caravan pimpen. Alle emmers verf werden er bij gehaald en kliederen maar. Het eind is resultaat mag er wezen!

De Riverbunnies, Ysselrakkers en Dijkratten 1 zijn ook weer aangekomen op het kampterrein!

Het was even puzzelen maar uiteindelijk hadden de YR en D1 de kaart in elkaar. Toch was het wel lastig omdat de kaart niet helemaal compleet was. Levin (YR) zat in de auto van Lukas te wachten tot ze weggebracht werden en zag daar zomaar een kaart van Nederland liggen. Die stop ik gauw even in de tas, want ik zou de leiding mooi even te slim af wezen. Ik ga altijd de weg wel terugvinden. Toen Levin en Thijs stiekem op de kaart wilde kijken, vielen ze toch door de mand. Jammer mannen, het was een goed plan maar helaas niet geslaagd. Uiteindelijk hebben ze het toch gered met de kaart die ze van de leiding hebben gehad. Beide groep liepen gelijk de goede kant op, alleen toen ze bij het kampterrein waren liepen ze er zo voorbij! Gelukkig kwamen jullie er snel achter en zijn jullie weer omgekeerd.

De Riverbunnies hebben ook een leuke kompasloop gehad. Ze kwamen weer van alles tegen zoals een dicht bos, een maisveld en ze stonden zomaar weer op een golfbaan. Ze hebben nog geprobeerd de golfbaan over te steken. Maar helaas was dit toch niet helemaal de bedoeling. Gelukkig hebben ze na de golfbaan het kompas weer op kunnen pakken en zijn op het kampterrein uitgekomen.

Ook de kookstaf heeft een thema dit jaar!

De kookstaf vond dat ze dit jaar toch ook niet achter konden blijven met een thema. Zoals jullie misschien al gezien hebben is het allemaal heel feestelijk. Dit jaar bestaat de club 50 jaar waardoor het thema van de kookstaf “50 tinten feest” is geworden. Iedere groep heeft een mooie opblaas 50 gehad en de kookstaf tent is helemaal versiert met slingers van abraham en sara. De groepen zouden ook iedere dag een opdracht krijgen wat met feest te maken heeft.

Dijkratten 1 zijn vandaag boswachter!

Vandaag is er een schijf van het kampbord af gegaan. De boswachter kwam tevoorschijn. Vanavond gaan ze hierdoor allemaal bosspelletjes doen (10 tellen in het bos, lettercross en fluitspel met de Ysselrakkers).

Dijkratten 2 eten niet mee maar gaan lekker BBQ’en!

Wat vonden ze dit toch leuk BBQ’en terwijl ze eigenlijk bloemkool hadden gegeten! Maarja BBQ’en hoort ook op de camping! lekkerrrr!!!

Berichtje aan Suus van de Dijkratten 2

Lieve Suus,
We hebben heerlijk geslapen en wakker gemaakt door Marissa op de manier zoals wij dat willen. Het thema vinden wij superleuk en nu heerlijk BBQ’en. We hebben een heerlijk daagje camping gehad en de caravan is weer zo goed als nieuw in zijn nieuwe look!
Veel succes met luiers verschonen!
Groetjes Dijkratten 2

Wist je dat….

  • Jori (D2) is door de tafeltennistafel gezakt. Ze moest en zou de bal binnen houden.
  • Pieter Post dit jaar zomaar een Pieter Post fiets heeft!