Woensdag

Wist je dat de laptop van de mediaraad geen koffie lust en dat er vanavond na het eten een nieuwe laptop komt!

Touwtje springen met de Riverbunnies!

Jaaaa we zijn weer online!!!

Andijviestampot eten wij niet met mes en vork maar met onze handen!

Leuk dat tradities erin blijven. Want andijvie eten we niet met mes en vork maar met onze handen. Bij de Ysselrakkers namen ze dat wel heel serieus toen Joël nog wel wat extra lustte. Hij kwam naar de kookstaf toe maar ja hij had geen bord dus handjes bij elkaar en flats zo een schep andijviestamppot erin, Eetse!

De Dijkratten 1 liepen gisteravond de dropping!

Gisteravond werden de Dijkratten 1 gedropt. De eerste groep die gedropt is waren Anna, Fenna, Isa, Saar, Esmee, Sarah, Tess, Lynn, Tessa, Lian, Tess onder leiding van Emma, Jorie en Justin. S’middags waren er al breeklichtjes opgehangen in het bos. Als jullie die volgen komen jullie vanzelf op het kampterrein. Soms wat het een beetje moeilijk maar jullie hebben de weg weer teruggevonden en nog lekker knakworsten tussendoor. Leuk hoor meiden!

De 2e groep bestond uit Lana, Eline, Cecilia, Dieke, Isa, Anna, Fabienne, Sarah, Milou onder leiding van Babette, Tamara en Lukas. Deze groep mocht geen breeklichtjes volgen maar moesten toch de weg zelf terugvinden. Jullie hebben een aantal keer verkeerd gelopen maar gelukkig niet te erg. Toen jullie thuiskwamen weer lekkere tosti’s en gauw naar bed! Slaaplekker!

Het is weer woensdag & dat betekent gezamenlijke dag!

Ja wat gaat dat snel zeg, het is alweer woensdag. Vandaag doen we iets met alle groepen. Om 15.00 uur mocht iedereen verzamelen bij de kookstaf want we gingen de olympische waterspelen spelen. Er stonden 6 leuke spellen klaar:

 1. Ober estafette – Loop met 6 bekertjes water op een dienblad naar het einde van het parcour. Het andere team probeert met tennisballen de bekertjes om te gooien. Wie heeft aan het einde de meeste bekertjes aan de overkant?
 2. Glij estafette – Er is een parcour uitgezet op een zeil met een beetje groene zeep! Welk team ligt als eerst in het grote zwembad?
 3. Estafette met waterhelmen – Welk team brengt het meeste water aan de overkant?
 4. Kratlopen – Iedere groep krijgt 4 kratten waarover zij naar de overkant moeten lopen. Zo pakt de achterste de krat op en geeft deze door aan de voorste. Deze zet ‘m weer voor zich neer. Val je eraf? dan moet je opnieuw beginnen! Als extra krijgen jullie 5 waterballonnen mee. Zijn deze nog heel aan de overkant? Dat zijn bonuspunten!
 5. Flessenvoetbal – Welk team staat de laatste fles omhoog?
 6. Bierpong maar dan in het groot.

Aan het einde van de middag waren alle leiding nog helemaal droog. Hoe kan dat nou aan het einde van de Olympische waterspelen? Justin en Lukas besloten maar met Jacco van de RB te beginnen: hop met de tuinslang zeiknat! Daarna besloten ze maar om met z’n 3e op boeven pad te gaan. Nou het duurde even maar alle leiding lag in het zwembad!

Daarna lekker droge kleren aan en tafels naar de kookstaf want hier gaan we lekker pannenkoeken eten! We sloten af met een ijsje! Lekker, altijd fijn een sponsoring van Wim Straver van Straver Grondverzet.

De stormbaan van de Riverbunnies!

Doet de video het nog niet? Dat klopt het uploaden duurt erg lang. Als die geüpload word deze vanzelf zichtbaar!

Wist je dat….

 • Mack (YR) dacht dat Wout (YR) zijn slaapzak lek was….
 • De Riverbunnies tot nu toe ieder spel van de dag gewonnen hebben.
 • Dat er dit jaar zo goed gegeten is dat alle pannenkoeken gewoon op waren!
 • De 2e groep (D1) bij de dropping na een half uur lopen weer op de dropplek stonden..
 • De buurman van buurman zijn buurman zo miste dat buurman nu langs buurman komt.
 • Nijntje gesignaleerd is in de tent van de meiden van de Dijkratten 2
 • Sarah (D1) de pannenkoeken hier lekkerder vind dat thuis.
 • Dat Pepijn (YR) goede moppen kan vertellen.
 • Dat Binck (YR) in het water is gegooid door de meiden van de Dijkratten 1
 • De Riverbunnies de boomstam binnen 30 seconden door gezaagd hadden.
 • Lana (D1) achterover is gevallen toen zij een tafel op wilde tillen.
 • We nu moeten stoppen met wist je datjes omdat de wist je datjes anders op zijn voor morgen!