Zaterdag

Yeaah! Ermelo 2021 daar gaan we weer! Vanochtend om half 8 verzamelde de eerste groep (Dijkratten 2) zich op de sluis in Hekendorp. De Riverbunnies vertrokken een half uurtje later vanaf de club. Bij beide groepen verliep het allemaal voorspoedig. De Riverbunnies gingen zo hard dat Stijn zijn vest van zijn fiets was gewaaid. Eer dat ze daar achter kwamen waren ze al zo ver weg dat terugfietsen geen optie meer was. Gelukkig is het vest later opgepikt met de auto. Na 75km zwoegen in de hitte kwamen beide groepen goed aan op het kampterrein en zijn ze ook zomaar langs het huis van Enzo Knol gefietst! Goed gedaan hoor!

Op het rijpad verzamelde de Ysselrakkers en de Dijkratten 1 zich rond 11 uur om naar het kampterrein te vertrekken. Het is ieder jaar toch weer spannend. De leiding komt namelijk verkleed om een hint te geven over het thema. De leiding van Dijkratten 1 kwamen in een roze overal met een rode zakdoek in hun haar en de leiding van de Ysselrakkers hadden allemaal hun t-shirt verkeerd om en hun zonnebril op ze kop op. Ook kwam de kookstaf dit jaar verkleed naar het rijpad toe. Ad had een shirt van Duitsland aan, Priscilla liep met een plank met kaas en stokbrood, Stefan liep in een lederhose en Jessica had een oranje t-shirt aan. Wat zullen alle thema’s toch zijn?

Na een autorit met een beetje file hier en daar zijn ook de Dijkratten 1 en de Ysselrakkers goed aangekomen op het kampterrein. De vrachtwagen was er ook al dus hup gauw uitladen, slaapzalen inrichten, tenten bouwen en alles versieren!

De kookstaftent stond ook als een speer en zo kon er snel een heerlijke pasta op tafel gezet worden. Iedereen heeft goed gegeten. Zeker de Riverbunnies wat een borden vol zeg! Maar dat is niet gek na zo een fietstocht!

Thema Ysselrakkers is als eerste bekend gemaakt…

De Ysselrakkers maakte na het eten hun thema bekend! Iedereen zat wel even raar te kijken naar het bord. Want wat staat daar nu toch!? Ja jongens goed gelezen het is namelijk “YR alles andersom”. Alle leden kregen een gaaf t-shirt waar bij zijn naam andersom staat. Bij 2 heeft de drukker het 2 keer andersom gedaan want toen stonden de letters weer goed. Ook is er een rad waar aan gedraaid gaat worden deze week. Vanavond is het rad gelijk ingezet voor het spelen van omgekeerd verstoppertje. Als je naam gedraaid word moet jij gaan verstoppen. De rest van de groep moet jou gaan zoeken. Als je de verstopte vind moet je erbij gaan zitten. Dit gaat door tot dat er nog maar 1 aan het zoeken is. Superleuk!

Ook de Dijkratten 1 maken hun thema bekend!

De Dijkratten 1 zitten deze week op de Boerderij! Alles is helemaal leuk aangekleed met hooibalen, een varken, een koe, melkbussen en een kip. Alle meiden hebben een roze overal gehad en een rode zakdoek. Deze rode zakdoek moeten zij goed bij zich houden deze week. Op ieder moment van de dag kan de leiding vragen of zij deze bij zich hebben. Als ze deze dan gelijk kunnen laten zien, dan hebben ze een punt verdient! Dit is dan ook het rode draad spel van de gehele week.

Vanavond zijn de meiden druk met Lettercross. Overal op het kampterrein liggen vragen verstopt. Deze vragen gaan uiteraard over de boerderij. Zo worden bijvoorbeeld de volgende vragen gesteld: Waarom rolt een varken in de modder? of Hoe heet een mannetjes koe?. Als je het goede antwoord geeft krijg je een letter. Heb je alle vragen gevonden en alle vragen goed heb je een woord. Wie het woord als eerst goed heeft, heeft gewonnen.

Dijkratten 2 zijn toerist in eigen land!

De Dijkratten 2 zijn deze week toerist in eigen land. Iedere dag kan er met ieder spel geld verdient worden. Het rode draad spel is het monopoly wat hierboven op de afbeelding te zien is. Iedere dag kunnen ze namelijk steden kopen van hun verdiende geld. Hoe dit allemaal af gaat lopen horen jullie verder in de week.

De Riverbunnies worden deze week een jaartje ouder

Jessica werd bij de Riverbunnies geroepen want het thema werd bekend gemaakt. De leiding van de Riverbunnies gingen er alleen vandoor maar kwamen maar niet terug. Wat waren ze nu toch aan het doen!? Ondertussen moest Jessica het kampbord veilig stellen want er mocht natuurlijk niet stiekem onder het doek gekeken worden. Er werden ondertussen al verschillende biedingen gedaan om Jessica om te kopen maar helaas voor de jongens is Jessica niet gezwicht. Ineens hoorde we wat aan komen rijden. He daar komt de leiding aan! Er kwamen 3 bejaarde aangereden op een scootmobiel. De jongens moesten gauw hun blouse aantrekken en kregen bretels en een mooie muts op. Ja jongens deze week zijn jullie een jaartje ouder. De bretels en de muts mogen jullie ook de hele week op houden. Anders krijgen jullie strafpunten!

De kookstaf heeft ook een thema dit jaar!

Dit jaar heeft ook de kookstaf een thema! Namelijk “met de kookstaf Europa rond”. Iedere dag bevinden wij ons in een ander land. Elke dag organiseert de kookstaf een spel wat met dit land te maken heeft. Iedereen mag dit spel komen spelen. Hoe beter je het spel uitvoert, hoe meer stappen je mag zetten op het grote speelbord. De pionnen zijn gemaakt met alle ingeleverde pasfoto’s.

De Ysselrakkers en Dijkratten 1 spelen vanavond leiding zoeken

Alle leiding heeft zich inmiddels verstopt op het kampterrein. Diegene die alle leiding het snelst heeft gevonden heeft gewonnen, succes allemaal!

Wist je dat…
– De Kookstaf van naam is veranderd naar Kamp Support – met de slogan “koken is bijzaak!”
– De RB leden dachten dat een scootmobiel maar 50 euro koste
– Er een nieuwe mediawand is gekomen met krijtverf waar allemaal leuke verhalen, mailtjes en foto’s opgehangen worden op het kampterrein.
– Dijkratten 1 en Ysselrakkers nog niet compleet zijn en we allemaal hopen dat dit zo snel mogelijk wel het geval is!
– Pieter Post er dit jaar ook weer bij is!
– Een scheet laten goed is tegen een hoge bloeddruk!