Dinsdag

Goedemorgen!!!! Het is alweer dinsdag wat gaat het snel he!?

De Riverbunnies, Ysselrakkers en Dijkratten 2 werden gisteravond gedropt!

De Dijkratten 2 werden gisteravond rond kwart over 10 gedropt. Dit keer wel op een bijzondere manier want ze gingen niet lopen maar fietsen. De meiden hadden zaterdag niet hoeven fietsen naar het kampterrein. Hierdoor had de leiding bedacht om dan een fietsdropping te gaan doen! De meiden zijn helemaal in America gedropt (zo heet hier een plaatselijke voetbalvereniging) !! De weg terugvinden kosten wel een beetje moeite want de meiden werden als eerste gedropt en kwamen als laatste thuis! Maar goed gedaan hoor meiden, jullie hebben het gehaald! De route zag er zo uit:

De Ysselrakkers werden rond kwart voor 11 gedropt op zo’n 20 kilometer afstand van de blokhut, tenminste dat dachten de jongens. Gelukkig was het wat minder ver. Ze hebben een beetje verkeerd gelopen maar het viel wel mee. Nog even een pauze met heerlijke knakworstjes en weer door. Uiteindelijk waren ze met ze alle als eerste op het kampterrein terug, lekker tosti’s eten en naar bed! Goed gelopen mannen!

De Riverbunnies werden als laatste gedropt. De leiding stond versteld. De mannen liepen in 1 keer goed naar het kampterrein. Ze waren ook niet van de wijs te brengen, ze wisten het zeker! Nou jongens jullie hadden het helemaal goed. Ze kwamen vlak na de Ysselrakkers terug op het kampterrein. Ook een overheerlijke tosti en lekker naar bedje toe. Slaaplekker allemaal!!

Menu van de dag!

De Ysselrakkers en Dijkratten 1 doen vandaag de fietsspeurtocht! De Dijkratten 1 maken carriere als fotograaf!

Goh wat een lekker weer he vandaag! Mooi fietsweer! De groepjes kregen de fietsroute. Deze fietsroute bestaat uit knooppunten. Ze gaan dus van knooppunt naar knooppunt. Dit is niet de enigste opdracht. Ook krijgen ze foto’s mee. Deze foto moeten zij helemaal namaken. Goed opletten dus!

Riverbunnies en Dijkratten 2 doen vandaag Wanted

De Riverbunnies en Dijkratten 2 zijn vanochtend vertrokken om Wanted te gaan spelen. Alle groepjes krijgen een kaart mee met vakjes van 1 bij 1 kilometer erop en een telefoon. Er zijn een aantal belangrijke regels bij dit spel. De groepjes moeten hun route die ze fietsen tekenen op de kaart. Ze mogen alleen niet langer dan 1 uur in een vakje blijven. Ze moeten hierdoor netjes de tijd bij de scheidingslijnen schrijven. Hoelaat ze in het vakje komen en hoelaat ze er weer uit gaan. Ondertussen krijgen ze ieder uur een opdracht. De opdrachten zijn als volgt:

  • Ga op de foto met een WC-rol
  • Ga op de foto met de RB bolide
  • Ga op de foto tijdens bingo
  • Ga op de foto met een beeldbuis
  • Ga op de foto met een Dixi
  • Ga op de foto met een videoband
  • Ga op de foto met een animatieteam

Echter rijd de leiding rond om de groepjes te gaan zoeken. Als je gevonden word met je groepje, krijg je een strafpunt. Ook controleert de leiding nog wel even of de kaart klopt, als deze niet klopt krijgen ze nog een strafpunt extra. Succes!!!

Hitteplan JVG

OhOh wat treffen we het met het weer deze week! Een beetje extra verkoeling op zijn tijd kan geen kwaad. De kookstaf dacht hier ook zo over. Wij verzorgen wel even een extra stop tijdens de fietsspeurtocht van de Ysselrakkers en Dijkratten 1. Grote kannen water en watermeloen werd ingepakt. Maar een zwembad mee dat zal ook wel lekker zijn. Nou dan doen we dat toch. Het zwembad werd op de aanhanger gezet, gevuld en rijden maar! Ruben reed zorgvuldig naar de afgesproken plek. Wat een verassing was dat he!? Heerlijk even afkoelen en we kunnen weer door!

De fietsspeurtocht van de Dijkratten 1 en IJsselrakkers

De fietsspeurtocht is goed gegaan. Ze hebben de opdrachten goed kunnen volbrengen. Alleen er zijn toch wel wat bijzondere dingen gebeurd. Stijn (YR) viel van zijn fiets. Hierdoor zat hij ineens op de grond. Opstaan zat er even niet in, want ja hij zat daar wel even best dacht die. Even uitrusten hoor! Zo is ook Guus (YR) per ongeluk de bosjes in gefietst. Maar daar kon hij niets aan doen hoor! Het was de schuld van zijn stuur.

Wanted bij Dijkratten 2 en Riverbunnies

Goh wat hebben ze allemaal weer mooie foto’s gemaakt vandaag. De ene opdracht was wel weer wat moeilijker dan de andere. Zo heeft bijvoorbeeld niemand de bingo kunnen vinden. Dan kun je altijd nog je creativiteit gebruiken. Dan schrijven we het toch in het zand en maken we daar een foto van. Helaas zijn alle groepjes wel een keertje gepakt maar hebben ze ook een beetje vals gespeeld. Ze zijn met 4 groepjes bij elkaar gekomen en hebben 2 uur in het bos verstopt gezeten. De leiding heeft ze niet kunnen betrappen dus ze zijn er goed mee weg gekomen. Aan Tim (D2) en Sem (RB) lag het in ieder geval niet. Zij hadden zich omgetoverd tot echte agent. Ze hadden een echte politie (piloten) bril op, een echte politie gun en vergeet de donuts niet.

Andijviestamppot is met de handen eten!

De traditie is weer in stand gehouden. Andijviestamppot is eten met de handen. De Dijkratten 1 en Ysselrakkers hadden geen bestek. Wat een geklieder en wat zagen ze eruit.