Donderdag

Dijkratten II en de Riverbunnies spelen Wanted!

Goedemorgen allemaal! Iedereen was alweer vroeg in de veren vanochtend. De Riverbunnies en Dijkratten 2 spelen vandaag Wanted! Alle groepjes krijgen een kaart, de kaart is opgesplitst in vakjes van 1 bij 1 kilometer. Ieder uur moet de groep zorgen dat hij/zij in een ander vakje zit dan waar hij al geweest is. Ze houden dit zelf bij door de route die ze fietsen uit te tekenen op een kaart waarbij ze de tijden moeten opschrijven wanneer ze in het vak komen en wanneer ze eruit gaan. De leiding stuurt de groepen ieder uur een opdracht door die ze in dat uur moeten uitvoeren. De opdrachten waren als volgt:

 1. Ga op de foto tijdens het verwisselen van een wiel  van een auto
 2. Ga op de foto met een koevoet
 3. Ga op de foto met een 2/3
 4. Ga op de foto met een bivakmuts
 5. Fiets ‘m erin (en maak er een foto van!)
 6. Ga op de foto met een zwart balkje voor je ogen
 7. Ga op de foto in een professionele keuken

Maaaar… zo makkelijk is het niet. De leiding rijdt namelijk rond om alle groepjes op te sporen. Als ze je vinden krijg je een strafpunt, als je kaart niet klopt ook een strafpunt. Dus iedere keer moeten de leden zich goed verstoppen. Dit ging nog niet helemaal goed in het begin want de leiding had in no time alle groepen al te pakken gehad (zoals je op de foto kunt zien waren de fietsen niet zo goed verstopt in het mais). Kom op jongens en meiden goed verstoppen! Laat die leiding maar lekker rondrijden zonder succes! Een ander groepje maakte ook een klein foutje. Ze gingen even lekker shoppen bij de Jumbo (goeie verstopplek) alleen hadden ze jerrycan limonade buiten op straat laten staan. Ja.. Dat valt de leiding wel op! Dus die gingen ook even winkelen en ja hoor handen prop vol, jullie konden geen kant op! Dit was het groepje van Jorie, Renske, Berto, Jelmer en Danny.

 

 

 

 

 

Voor de rest hebben ze goed hun best gedaan! Want misschien worden er nog wel extra punten uitgedeeld voor de orginaliteit:

 

 

Koevoet !?

 

 

 

 

 

 

Fiets ‘m erin!?

 

 

 

 

 

 

Foto met zwart balkje voor de ogen !?

 

 

 

De IJsselrakkers en Dijkratten 1 doen stadsspel

De IJsselrakkers en Dijkratten 1 zijn naar de stad gegaan om stadsspel te spelen. Ze zijn gestart met fotovragen (je krijgt een foto zoek bij welke winkel dit hoort). Is die goed dan krijg je een letter. Uiteindelijk vormt dit een zin. Wie dit als eerste goed heeft, heeft gewonnen. Hierna gingen ze ruilspel spelen. Ze krijgen hiervoor een bekertje, theezakje en een rietje. Deze moeten ze weer ruilen tot iets zo groots mogelijk. Joris vond het gelijk al leuk die had vorig jaar mooi 3 dummy telefoons gefixt, dus dat ging die dit jaar weer voor elkaar krijgen dacht die. Op een gegeven moment had een groepje een kandelaar. Voordat ze bij de leiding waren was die alleen helaas al stuk want Otis had deze perongeluk al laten vallen. Felix en Benthe waren het dreamteam want die gingen als een speer met ruilen of dat ze er met de winst vandoor gegaan is nog een vraagteken want het groepje van Thijs, Kay en Mathijs hadden uiteindelijk een echte telefoon. Deze ligt nu in de lader om te kijken of die wel echt werkt.  Spannend…

Op de terugweg naar het kampterrein hebben de jongens en meiden nog lekker een ijsje gegeten. Daarna kwamen ze nog een echte soldaat tegen. Dat was ook heel gaaf! & natuurlijk nog even boodschapjes doen, want de laatste dagen moeten we ook nog lekkere snoepjes hebben. Je merkt wel dat de vermoeidheid er al goed in slaat bij die jongens, want Thijs en Stijn zaten hun cola en snoep te wegen op de groente en fruitschaal !? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spel van de dag!

Vandaag is er uiteraard weer een oud Hollands spel te doen bij de kookstaf. Iedereen komt weer enthousiast langs om te komen snoep happen. Maar niet zomaar snoep happen er zitten allemaal rare dingen in het water die het extra moeilijk maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat eten we vandaag..

 

 

 

Dit jaar weer wat nieuws op het menu! Kunnen jullie erachter komen wat het is?

Een aantal IJsselrakkers doen mee met de  Riverbunnies!

Felix, Joris en Jesse gaan volgend jaar over naar de Riverbunnies. Om alvast een voorproefje te krijgen mochten ze vanavond met de Riverbunnies mee op stap. Ze startte tijdens het eten. Ze aten namelijk eerst met de Riverbunnies mee. Jesse vond het allemaal maar niks, want ze kregen tomatensoep bleeeeh!? Toch ging het er bij Jesse in als water. Vanaf nu lust hij Tomatensoep. Felix had aan 1 schep aardappels niet genoeg, waar laat die het? Dacht de RB leiding. Hierna liepen ze de stormbaan. Alle drie liepen ze hun PR (Persoonlijk Record!!!). Ja als je bij de Riverbunnies zit hoor je bij de grote mannen dus dan ga je toch een stukje harder he !? Top gedaan mannen. Ook nog even buks geschoten. Supervet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Dijkratten II spelen vanavond Escape Room

De Dijkratten II maken vandaag carriere in criminelen. Hiervoor hebben ze vandaag natuurlijk al Wanted gespeeld. Vanavond spelen ze de Escape Room het bordspel. Ze zitten in een gevangenis en hieruit moeten ze ontsnappen. Hier hebben ze 1 uur de tijd voor. In het bord zitten allemaal aanwijzingen verstopt. Hiermee moeten ze de puzzels oplossen om uiteindelijk te kunnen ontsnappen. Wij zijn benieuwd of het gaat lukken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja uhhhhh, me schoenen zaten niet lekker!

Berto van de Riverbunnies vond dat zijn stormbaan schoenen niet helemaal lekker zaten. Ze grote teen had te weinig ruimte ofzo.. Najaa dan knippen we er toch een stukje uit, met dit als resultaat. Wij vinden het niet zo’n stom idee!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 team, 1 taak!

Levin van de IJsselrakkers had wat blaren op zijn voeten. Zo doorzetter als die is wilde hij toch gewoon de stormbaan lopen, Topper! Alle jongens waren zo

 

trots op ‘m dat ze zo terugliepen naar het kampterrein. 1 team, 1 taak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wist je dat.. 

 • Het thema van de RB vandaag automonteur was en dat de auto van Brent het niet goed deed, de leden waren verstopt voor Wanted dus moest medeleiding Don (ook automonteur) het maar oplossen.
 • Dat Joris, Felix & Jesse (YR) nog sneller hun eten ophadden dan de Riverbunnies zelf.
 • Het goede antwoord van het stadsspel van YR en DI  “10x opdrukken” was en dat ze dit met ze alle midden in de stad hebben gedaan.
 • Mathijs (YR) dacht dat hij het papieren dekseltje van het ijs wel op kon eten, “het is toch eetpapier!?”
 • Benthe (DI) en Felix (YR) 3  mooie kussens heeft geruild voor 3 neptelefoons
 • Renée (DI) lopend de stormbaan deed, toen Lukas (leiding YR) erbij kwam rende ze zo hard ineens dat ze 30 seconden sneller was dan haar snelste tijd.
 • Dat het nog een twijfeltje word of Renée (DI) en Levin (YR) morgen wel in het huwelijksbootje gaan stappen.